Живко Коцев пристигна на разпит в Антикорупционната комисия на площад 

...
Живко Коцев пристигна на разпит в Антикорупционната комисия на площад 
Коментари Харесай

Започна разпитът на Живко Коцев по разследването за контрабанда в Агенция Митници“

Живко Коцев дойде на разпит в Антикорупционната комисия на площад  " Света неделя ". Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи влезе през задния вход. Часът му за разпит бе плануван за 14,30ч., само че той  влезе 15 минути по-рано. 

Преди да влезе, Коцев сподели, че ще даде повече информация след разпита.     

Според прокуратурата той непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, в което са арестувани някогашният шеф на митниците Петя Банкова и посоченият за контрабандист Стефан Димитров.

Припомняме, че те бяха арестувани по съмнение за присъединяване в незаконна група за контрабанда. А по-късно стана ясно, че Коцев е изискал специфичен статут и е разказал на проверяващите за познанството си с Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров, които са упрекнати за проведена незаконна група.

Пред комисията, която беше основана в Народното събрание във връзка абсурда в митниците шефът на ДАНС Пламен Тончев съобщи, че познанството на Живко Коцев с тях е от времето когато Коцев управлява Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София област, а най-чести са били, когато е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Около абсурда в службите бе осветено и името на Живко Коцев и Бойко Рашков.

В общественото пространство изтекоха фотоси, показващи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и обвинения Стефан Димитров в обща компания. Снимките бяха оповестени в обществените мрежи и от проверяващия публицист Слави Ангелов.

На две от тях Коцев е с Николина Ангелкова на летището и в кола, където демонстрира безценен часовник на китката си. Бившият министърка удостовери, че познава Коцев от година.

Коцев се появи на много фотоси в компанията на Стефан Димитров, със безценен часовник и кафяв пудел, като същото кученце е на различен фотос с пачки в евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР